Manege

manege duinrell 001

Welkom bij manege de Westkustruiters gelegen op Hoeve Bellesteyn aan de Oostdorperweg in Wassenaar.

Manege de Westkustruiters is een *** FNRS manege en in het bezit van het veiligheidscertificaat. Dit certificaat wordt uitgereikt door de Stichting Veilige Paardensport.

Wij bieden Nederlands- en Engelstalige instructie aan. Tevens kunt u bij ons terecht voor pensionstalling en trailerverhuur. Het hele jaar door zorgen wij voor een afwisselend programma met wedstrijden en activiteiten voor jong en oud.

De dagelijkse leiding is in handen van Frank, Annet en Mariska Verseveldt. Tenminste één van hen is altijd op het manegeterrein aanwezig om u te helpen of om u te woord te staan.

Geschiedenis

westkustruiters buurtweg

In 1967 heeft Frank de manege voortgezet toen de toenmalige eigenaar overleed. De manege was toen gevestigd aan de Zijdeweg. Daar hadden wij alleen een buitenmanege en de stallen waren achter de villa’s. Dat was natuurlijk geen ideale situatie.

Vrij snel daarna zijn we toen naar Duinrell overgegaan.

In Duinrell hadden wij een leuk plekje, met eerst een tent als binnenmanege en later een golfplaten loods. Deze loods staat er nog steeds en doet dienst als 3D theater. Maar Duinrell werd erg druk en daar paste een manege niet meer in, dus zijn we in 1991 met de paarden naar Hoeve Bellesteyn aan de Oostdorperweg gegaan.

Hier is de accommodatie veel beter, mooie stallen een binnen- en buitenmanege en wat weidegang in de zomer. Een mooie plek, waar het goed toeven is voor mens en paard.